Tema jobb och rekrytering - ingenjör

Hej allesammans!

Hoppas allt är bra med er. Nu när hösten verkligen står och lurar runt hörnet väljer många att göra en nystart. Det kan vara allt från att investera i lite nya höstkläder till lite större förändringar som att börja plugga eller söka nytt jobb. Det sistnämnda tänkte jag att vi skulle prata lite mer om i dag; plugg, jobb och rekrytering. På dagens tema står ingenjör-jobb och -rekrytering i fokus. Det är nämligen ett yrke jag själv är intresserad av och hade kunnat tänka mig att jobba med i framtiden, så därför kändes det som ett roligt ämne att läsa på lite mer om och dela med er här.

Plugga till ingenjör

Ingenjör är ett yrke som kräver att du har utbildning. Det finns ingenjörsjobb inom olika branscher, utbildningsnivåer och specialiseringar. Det är ett yrke som växer med stadig takt i Sverige, inte minst med tanke på teknikaliseringen och allt vad den innebär. I dag klassar till och med många svenskar ingenjör som ett drömjobb, enligt via.tt.se.

I dag har ingenjörer många valmöjligheter och det finns stora chanser till ett kreativt arbete. Drömmer du om att planera, konstruera och utveckla nya produkter? Då ska du kanske plugga till ingenjör. Läs mer om vad en ingenjör gör och hur utbildningen går till på exempelvis studentum.se eller lth.se. Du hittar även mer information på sverigesingenjorer.se.

Inriktningar/områden

Ingenjör är ett brett yrke och det finns många typer av inriktningar att jobba inom. Här är några av de vanligaste jobben som ingenjör:

  • Civilingenjör inom maskinteknik
  • Civilingenjör inom bygg och anläggning
  • Elektronikingenjör
  • Maskiningenjör
  • VVS-ingenjör

Jobba som ingenjör

Att jobba som ingenjör är ett mångsidigt, varierande och kreativt arbete som öppnar upp för många möjligheter att jobba inom olika branscher. Som ingenjör är det viktigt att vara intresserad av teknik, datorer och matematik. När man jobbar som ingenjör jobbar man med att bygga prototyper av maskiner eller programvara, utvärdera processer och analysera/utvärdera olika materials egenskaper.

Söka ingenjör-jobb

För den som är utbildad ingenjör och vill söka ingenjör-jobb finns det flera vägar att gå. Du kan exempelvis vända dig till en jobbsida som ledigajobb.se, som samlar mängder av ingenjör-jobb inom flera olika kategorier och över hela Sverige. Du kan enkelt filtrera på yrke, stad eller län för att hitta lediga jobb i närheten av dig. Ett annat exempel på en liknande sida är jobbsafari.se.

Rekrytering ingenjör

Många företag väljer att ta hjälp av en rekryteringsfirma för att rekrytera ingenjörer. Framtiden.com är ett exempel på ett företag som hjälper andra företag att rekrytera ingenjörer. Ett annat exempel är prowork.se som också är specialister på rekrytering av ingenjörer. Att få hjälp med sin rekrytering kan vara väldigt effektivt för företag när de ska hitta den rätta kandidaten, och det kan vara bra för den som ska söka jobb att känna till att det ofta går till på det här sättet.

Jag hoppas att det här ska ha gett dig lite ny och spännande information samt att du fått upp ögonen lite för ingenjörsyrket!

/Hamid

9 Sep 2022

Vad kul att ni hittat hit!

Välkommen till www.spangagymnasium.se.

Här kommer du bland annat få läsa om saker som hör till eller är relaterat med Spånga gymnasium

Vad händer på skolan?

Facebook