Börja studera – populära yrken

Efter studenten är det dags att fundera ut om man vill plugga vidare eller börja söka jobb. Det finns många olika vägar att gå för de som nyss tagit studenten.

  • Studera utomlands
  • Studera på distans
  • Studera på högskola
  • Studera på yrkeshögskola
  • Resa runt och upptäcka världen

Detta är bara några av alla de valmöjligheter som finns. På Framtid.se kan du hitta ett yrke som passar dig. Idag finns det väldigt många yrken att välja mellan. Om du har svårt och inte riktigt vet vad du vill göra efter studenten ger vi dig några tips på populära yrken.

 

Studera till läkare

Ett yrke som är otroligt viktigt för samhället är läkare. Att börja studera till läkare efter studenten är en väg som många väljer. Är din dröm att jobba som läkare och rädda liv? Då ska du söka in till läkarprogrammet, för den som önskar kan man även studera till läkare i Europa. Du får utforska världen samtidigt som du pluggar och uppfyller din dröm.

Jobba som läkare

För den som läst klart läkarprogrammet och ska börja jobba som läkare finns det olika valmöjligheter. På Läkarjobb.nu kan du hitta jobb för läkare runt om i Sverige.

Studera till sjuksköterska

Är du intresserad av att studera till sjuksköterska ska du gå sjuksköterskeprogrammet. Det är en treårig högskoleutbildning, där både teori och praktik ingår. För den som önskar kan du studera till sjuksköterska på distans.

Jobba som sjuksköterska

När du är färdig med dina studier är det dags att söka jobb. Som sjuksköterska arbetar du på en vårdavdelning, en mottagning, vårdcentral eller en specialistavdelning. Du kan jobba inom kommunen, privata läkarmottagningar eller konsulta. På Bonliva.se kan du jobba som bemanningssjuksköterska.

Studera till mäklare

Många väljer att studera till mäklare. Det finns olika vägar du kan gå för att göra det. Du kan antingen studera fastighetsprogrammet på högskola eller bli anställd av ett mäklarföretag. Du blir då erbjuden att gå en betald mäklarutbildning som du sedan ”betalar” tillbaka genom att arbete för företaget ett antal år. För att läsa mer om hur man kan studera till mäklare och hur det är att vara mäklare klicka här. 

Jobba som mäklare

Att jobba som mäklare kan vara tufft, det gäller att vara bra på sin sak. Blir du en duktig mäklare kommer du trivas. Det gäller att bygga upp ett bra kontaktnät och ha tålamod. De första åren kommer vara slitsamma.

 

1 jun 2020

Vad kul att ni hittat hit!

Välkommen till www.spangagymnasium.se.

Här kommer du bland annat få läsa om saker som hör till eller är relaterat med Spånga gymnasium

Vad händer på skolan?

Facebook