Att jobba hemifrån - Tips & råd

På grund av Corona-viruset står världen inför stora förändringar och flera personer behöver jobba hemifrån. Att jobba hemifrån kan innebära stora friheter men även vissa svårigheter. 

Det finns flera anledningar än en pandemi till varför personer jobbar hemifrån. Det kan bero på olika fysiska eller psykiska åkommor, på grund av boendesituation eller för att man helt enkelt vill det. På Ledigajobb.se kan ni hitta samlade annonser för jobb som utförs hemifrån.

Tips för att jobba hemifrån

Har du blivit erbjuden ett arbete eller söker du en tjänst som kommer kräva att jobba hemifrån? Då finns det några enkla tips att ta till för att optimera sina arbetsdagar, hålla humöret uppe och låta produktiviteten flöda.

Börja dagen med en promenad

Det låter kanske löjligt men om du bara lämnar hemmet i någon minut, kanske går ett varv runt kvarteret och sedan kommer hem, kommer det att kännas som att du kommer till jobbet. Detta kan även vara viktigt för ett snabbt miljöombyte då du större delen av tiden befinner dig i din bostad.

Klä dig för en arbetsdag

Genom att jobba hemifrån blir det ännu enklare att fastna i myskläder eller pyjamas medan arbetsdagen springer förbi. Att inte klä dig för en arbetsdag kommer att påverka dig psykiskt och du kommer inte alls känna dig lika motiverad. Se därför till att klä upp och fräscha till dig för att göra dig redo för en ny arbetsdag.

Använd video under möten

Att sitta med en kamera i ansiktet är inte alltid så roligt men det är väldigt effektivt. Att se personerna du jobbar med eller ha kundmöten via videolänk bidrar till en social känsla tillsammans med dina kollegor, kunder eller klienter. Den sociala kontakten är enormt viktig i arbetslivet och påverkar vår hälsa mer än vad vi tror. På suntarbetsliv.se kan du läsa mer om hur viktigt det är med sociala relationer i arbetslivet.

Så genom att sätta på din kamera under möten och avstämningar så hjälper du både din egen och andras hälsa.  

Ta pauser under arbetsdagen

När man jobbar hemifrån är det ibland lätt att försvinna in i arbetet. Glöm inte att ta korta pauser och ta gärna lite frisk luft emellanåt. Detta för att låta din hjärna vila med jämna mellanrum – Något som är oerhört viktigt då den inte kommer orka vara på helspänn konstant. Läs mer om vikten av pauser i arbetet hos arbetsmiljoupplysningen.se.

29 maj 2020

Vad kul att ni hittat hit!

Välkommen till www.spangagymnasium.se.

Här kommer du bland annat få läsa om saker som hör till eller är relaterat med Spånga gymnasium

Vad händer på skolan?

Facebook